Τελευταία Νέα
© Copyright Pireas Plus

Στο Μικρολίμανο για πρώτη φορά η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση «Red Bull Art of Motion»

Ο κορυφαίος διαγωνισμός freerunning «Red Bull Art of Motion», πραγματοποιήθηκε χθες στο Μικρολίμανο με τη νέα του πλέον μορφή, μετά και την εμβληματική ανάπλαση που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, προβάλλοντας παγκοσμίως ένα από τα πιο όμορφα σημεία  της πόλης μας.

Οι 18 καλύτεροι αθλητές και καλύτερες αθλήτριες freerunning από όλον τoν κόσμο παρουσίασαν τα καλύτερα tricks τους, πάνω στα καταστρώματα δύο πανέμορφων ιστιοφόρων σκαφών, προσφέροντας ένα μαγευτικό υπερθέαμα στους θεατές, το οποίο συμπλήρωσαν παραπλέοντα ιστιοπλοϊκά και καταμαράν θεατών.

Ο μεγάλος αυτός αθλητικός θεσμός πραγματοποιήθηκε  με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Το «παρών» έδωσαν  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς και κα Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά..

Σημειώνεται,  πως την πρώτη θέση κατέκτησε ο 22χρονος Πολωνός, Krystian Kowalewski, μαγεύοντας κριτές και θεατές με κάποια από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα runs του Red Bull Art of Motion, ενώ η Noa Diorgina από την Ολλανδία έγινε η νέα νικήτρια στην κατηγορία γυναικών.  Στα 16 χρόνια της είναι η νεότερη αθλήτρια που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Οι ανταγωνιστές κρίθηκαν για τη δημιουργικότητα, τη δυσκολία, τη ροή, την εκτέλεση και τη συνολική απόδοση.


Αποτελέσματα Red Bull Art of Motion 2021:

Ανδρική εκδήλωση

  1. Krystian Kowalewski, Πολωνία
  2. Edward Scott, UK
  3. Archie Aroyan, Ρωσία