Τελευταία Νέα
© Copyright Pireas Plus

C4TALENT ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ: ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ VILANOVA I LA GELTRÚ

C4TALENT ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ: ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ VILANOVA I LA GELTRÚ

C4 TALENT

Όπου το ταλέντο συναντά την ευκαιρία:

Χτίζοντας ένα ακμάζον επιχειρηματικό οικοσύστημα

Το Δίκτυο Σχεδιασμού Δράσης C4TALENT (Cities for Talent) URBACT IV συνεχίζει να κάνει σημαντικά βήματα στην αποστολή του να καταπολεμήσει το φαινόμενο της διαρροής εγκεφάλων και της μετανάστευσης ταλαντούχου εργατικού δυναμικού σεμικρές και μεσαίες ευρωπαϊκέςπόλεις.

Τοέργο, το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία ζωντανών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων,πραγματοποίησεπρόσφατατησυνάντησητουδικτύουστηνVilanova i la Geltrú από 28 Μαίου μέχρι 30, 2024.

C4TALENT φέρνει σε επαφή 10 χώρες από την Ευρώπη: Nyíregyháza (HU), Alghero (IT), Alytus (LT), Centar Sarajevo (BH), Piraeus (GR), Pula (HR), Roeselare (BE), Rzeszów (PL), Varberg (SE) and Vilanova i la Geltrú(ES).

Η δράση είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθήσει τις 10 αυτές πόλεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη διαρροή εγκεφάλων και να διατηρήσουν το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό τους προωθώντας την καινοτομία και τηνεπιχειρηματικότητα.

Το έργο C4TALENT αυτή τη χρονική περίοδο C4TALENT επικεντρώνεται στην ανταλλαγή γνώσεων, τον εντοπισμό ορθών πρακτικών, την εκμάθηση διδαγμάτων και τη διαμόρφωση αποτελεσματικών δράσεων.

Από την έναρξή του, το έργο έχει σημειώσει πρόοδο στους ακόλουθους τομείς:

Ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης: Κάθε πόλη-εταίρος έχει αρχίσει να διαμορφώνει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο δράσης για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρηματικών οικοσυστημάτων της.

Ανταλλαγή γνώσεων: Τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις και διαδικτυακά σεμινάρια διευκόλυναν την ανταλλαγή ιδεών και στρατηγικών μεταξύ των πόλεων-εταίρων..

Τοπικές ομάδες Urbact: Οι τοπικοί φορείς συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασί σχεδιασμού, διασφαλίζοντας ότι τα σχέδια δράσης είναι χωρίς αποκλεισμούς και αποτελεσματικά.

Η πρόσφατη συνάντηση του Δικτύου στη Vilanova i la Geltrú σηματοδότησε ένα κομβικόγεγονός για το έργο C4TALENT. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε συζητήσεις, εργαστήρια και συνεργατικές συνεδρίες με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την τελειοποίηση στρατηγικών.

Τα βασικά θέματα περιλάμβαναν την ανασκόπηση της προόδου, των αποτελεσμάτων και των προκλήσεων που αντιμετώπισαν οι πόλεις-εταίροι, με μια συνεδρία εμβάθυνσης που επικεντρώθηκε στη διαδικασία του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης.

Η συνάντηση περιελάμβανε επίσης ένα πρακτικό masterclass διάρκειας μισής ημέρας με θέμα «Οικοδόμηση ενός λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος», το οποίο παραδόθηκε από εμπειρογνώμονες, καθώς και επισκέψεις μελέτης στο Tecnocampus Mataró, ένα πανεπιστημιακό κέντρο επιχειρήσεων και καινοτομίας, και στο Norrsken House Barcelona, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κέντρο τεχνολογίας και αντίκτυπου.

Για περισσότερες πληροφορίες για το C4TALENT, επισκεφτείτε μας

https://urbact.eu/networks/c4talent

και ακολουθήστε μας

https :// www .linkedin .com /company /citiesfortalent /