Τελευταία Νέα
© Copyright Pireas Plus
Ανάπλαση

Οδός Μαρίας Χατζηκυριακού

Category
Ανάπλαση
About This Project

Άνετη εξυπηρέτηση όλων των δραστηριοτήτων για κατοίκους και επισκέπτες 

Σκοπός της ανάπλασης είναι η ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση της οδού σε όλο το μήκος της, με ταυτόχρονη εξάλειψη διαπιστωμένων προβλήματων. Πρόκειται για μια σημαντική διαδρομή που συνδέει τις ακτές Μιαούλη και Θεμιστοκλέους και διέρχεται πλευρικά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.  

Το έργο στοχεύει:

Στη γενικότερη αρχιτεκτονική και βιοκλιματική αναβάθμιση της οδού

Στην αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου αλλά και στη βελτίωση των υπαρχόντων

Στη διευκόλυνση κυκλοφορίας στα πεζοδρόμια τόσο των πεζών όσο και των τυφλών και των ΑμεΑ, προσφέροντας στους πολίτες καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας

Στην οριοθέτηση νέων θέσεων στάθμευσης σε όλο το μήκος της οδού

Η ανάπλαση της οδού Μ. Χατζηκυριακού επιτυγχάνεται μέσα από τις ακόλουθες γενικές παρεμβάσεις:

  • Αρχιτεκτονική διαμόρφωση της οδού (ανακατασκευή πεζοδρομίων, επίστρωση ψυχρών υλικών, διαμόρφωση χαράξεων όδευσης τυφλών κλπ.)
  • Οδοποιία (ανακατασκευή οδοστρώματος)-οδοσήμανση
  • Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού της περιοχής
  • Ενίσχυση υφιστάμενης βλάστησης με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση του μικροκλίματος της περιοχής
  • Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού των πεζοδρομίων αυτής
  • Αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων

Γιάννης Μώραλης

Δήμαρχος Πειραιά

Με το έργο αυτό, με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου «Πειραιάς Plus», η Καλλίπολη γίνεται μια πιο σύγχρονη, φιλόξενη και λειτουργική περιοχή με σεβασμό στο τοπίο και την ιστορία της.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, στόχος του οποίου είναι να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή και να διασφαλιστεί η λειτουργικότητά της, να ενισχυθεί η εμπορική δραστηριότητα και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των περιοίκων και των επισκεπτών.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή σύγχρονων πεζοδρομίων ευρωπαϊκών προδιαγραφών με όδευση τυφλών, η νέα χάραξη οδοστρώματος κυκλοφορίας οχημάτων, η δημιουργία διαβάσεων πεζών, η φύτευση δέντρων και η κατασκευή νέων καθιστικών.

Νικήτας Γκόλφης

Πρόεδρος Α’ Δημοτικής Κοινότητας

Με την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου είμαι πεπεισμένος ότι θα προκύψει ένα άρτιο και σύγχρονο αποτέλεσμα, με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, που πάνω απ’ όλα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας «νέας περιόδου» για την περιοχή μας.

Από τον Δήμο και την Τεχνική του Υπηρεσία θα καταβληθεί, σε συνεργασία με τον ανάδοχο εργολάβο, κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της όχλησης των κατοίκων της περιοχής και της παρεμπόδισης της λειτουργίας των παρακείμενων επιχειρήσεων από τις εκτελούμενες εργασίες.

Είναι σημαντική όμως και η συνεργασία των δημοτών για την ολοκλήρωση του έργου με ασφάλεια και τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ηλίας Σαλπέας

Διευθύνων Σύμβουλος “Πειραιάς Plus”

Ο κύριος στόχος της ανάπλασης είναι η διεύρυνση του ζωτικού χώρου των πεζών, η αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου και η δημιουργία ενός ευχάριστου και λειτουργικού περιβάλλοντος για τους περίοικους.

Επιμέρους στόχοι είναι η προσπάθεια για ενοποίηση όλων των υποπεριοχών, η αναβάθμιση της λειτουργικότητας, η άνετη εξυπηρέτηση όλων των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται κατά μήκος της Μ. Χατζηκυριακού καθώς και η δημιουργία συνθηκών άνεσης για όλους.

Ως προς τη στρατηγική, επιλέγεται μια ολιστική προσέγγιση βιώσιμης ανάπλασης, µε ισορροπημένες λύσεις που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενσωματώνοντας τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και ελέγχου των αποτελεσμάτων των παρεμβάσεων σε επίπεδο θερμικής συμπεριφοράς. Βασικοί άξονες είναι η εξασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών µικροκλίματος, η εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών, η εξασφάλιση ποιότητας και η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του δημόσιου χώρου.