Τελευταία Νέα
© Copyright Pireas Plus
Ανάπλαση

Κλεισόβης & Καρπάθου

Category
Ανάπλαση
About This Project

Περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου

Σκοπός της ανάπλασης των οδών Κλεισόβης & Καρπάθου είναι η γενικότερη ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση σε όλο το μήκος τους (από την ακτή Μιαούλη έως την ακτή Θεμιστοκλέους) με ταυτόχρονη εξάλειψη διαπιστωμένων προβλημάτων.

Τα έργα στοχεύουν:

Στη γενικότερη αρχιτεκτονική και βιοκλιματική αναβάθμιση των οδών.

Στην αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου αλλά και στη βελτίωση των υπαρχόντων.

Στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών στα πεζοδρόμια με έμφαση στην προσβασιμότητα ΑμεΑ και ατόμων με προβλήματα όρασης.

Στην οριοθέτηση νέων θέσεων στάθμευσης σε όλο το μήκος των οδών.

Η ανάπλαση επιτυγχάνεται μέσα από τις παρακάτω γενικές παρεμβάσεις:

  1. Αρχιτεκτονική διαμόρφωση των οδών
    (ανακατασκευή πεζοδρομίων, επίστρωση ψυχρών υλικών, διαμόρφωση χαράξεων όδευσης τυφλών κ.α.)
  2. Οδοποιία – οδοσήμανση
  3. Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού
  4. Δημιουργία ποδηλατόδρομου
  5. Ενίσχυση υφιστάμενης βλάστησης με στόχο την επιθυμητή περιβαλλοντική αναβάθμιση του μικροκλίματος της περιοχής
  6. Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού των πεζοδρομίων
  7. Αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων

Γιάννης Μώραλης

Δήμαρχος Πειραιά

Δύο ακόμα έργα μείζονος σημασίας για την περιοχή δρομολογήθηκαν με την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής τους από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου “Πειραιάς Plus”. Τα έργα έχουν σχεδιαστεί με σεβασμό στην αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και προβλέπουν την εκτέλεση εργασιών σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, συμβάλλοντας έτσι στην πραγματοποίηση ενός οράματος ετών για μια πόλη πιο λειτουργική και ελκυστική για κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες.

Πρόκειται για έργα που εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία που υιοθετήσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου: Τη βιώσιμη ανάπτυξη, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών στην πράξη.

Παρεμβαίνουμε με σχέδιο, με όραμα και με συνέπεια για να αναπλάσουμε, να αναβαθμίσουμε και να παραδώσουμε δύο κοινόχρηστους χώρους που για χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί από λάθος επιλογές.

Νικήτας Γκόλφης

Πρόεδρος Α’ Δημοτικής Κοινότητας

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, επιδιώκεται η αρχιτεκτονική και βιοκλιματική αναβάθμιση των οδών που θα έχει θετικό αποτέλεσμα στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή και στην καθημερινότητα των περιοίκων.

Ηλίας Σαλπέας

Διευθύνων Σύμβουλος “Πειραιάς Plus”

Στόχος της ανάπλασης είναι οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι να αποκτήσουν χαρακτηριστικά τέτοια ώστε να αποτελέσουν ένα ζωντανό κύτταρο του αστικού ιστού, με λειτουργία που αναβαθμίζει και την αισθητική αλλά και τις συνθήκες ζωής και κυκλοφορίας σε επίπεδο γειτονιάς, μέσω ενός έργου που γίνεται με όρους σύγχρονου περιβαλλοντικού αστικού σχεδιασμού.