Τελευταία Νέα
© Copyright Pireas Plus
Ανάπλαση

Πλατεία Καρπάθου

Category
Ανάπλαση
About This Project

Ενας χώρος αναψυχής και άθλησης για όλους

Σκοπός της ανάπλασης της πλατείας Καρπάθου είναι η δημιουργία ενός πόλου έλξης και αναψυχής για τους κατοίκους της Καλλίπολης και γενικότερα της Α’ Δημοτικής Κοινότητας.

Στην πλατεία Καρπάθου, πέρα από τη λειτουργία της παιδικής χαράς η οποία θα ανακαινιστεί, θα δημιουργηθεί και γήπεδο ποδοσφαίρου που θα απευθύνεται στα παιδιά της γειτονιάς ώστε να μην παίζουν στον δρόμο. To γήπεδο αυτό θα χρησιμοποιείται τις πρωινές ώρες από τους μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου το οποίο γειτνιάζει με την πλατεία, ενώ τις απογευματινές ώρες θα είναι ανοικτό για  το κοινό έως τις 22:00.

Η φύλαξη στην πλατεία θα είναι 24ωρη.

Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν  αισθητικά και λειτουργικά οι  παρακείμενοι της πλατείας χώροι, ο πεζόδρομος της οδού Ανδριανοπούλου  και ταυτόχρονα θα επιλυθεί το  πρόβλημα της άτακτης και παράνομης στάθμευσης στην περιοχή της πλατείας.

Η ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου περιλαμβάνει:

 1. Αρχιτεκτονική διαμόρφωση πλατείας
  (πλακοστρώσεις, περιφράξεις κλπ.)
 2. Ανακατασκευή παιδικής χαράς & αστικού εξοπλισμού
 3. Κατασκευή χώρου άθλησης
  (γήπεδο ποδοσφαίρου)
 4. Φωταγώγηση οδού, παιδικής χαράς, γηπέδου & χώρων πρασίνου
 5. Οδοποιία – οδοσήμανση
 6. Αναπλάσεις πρασίνου (μεταφύτευση 14 δέντρων, φύτευση 32 νέων δέντρων & 6.000 θάμνων-φυτών)
 7. Τοποθέτηση φωτιστικών led
 8. Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου

Γιάννης Μώραλης

Δήμαρχος Πειραιά

“Η ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου και του περιβάλλοντα χώρου εντάσσεται στην προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται νέες σύγχρονες παιδικές χαρές και νέοι χώροι άθλησης εντός του αστικού ιστού για να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά μας. Σε αυτό στοχεύει η ανάπλαση στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Τα έργα για έναν καλύτερο Πειραιά συνεχίζονται. Στο 1ο διαμέρισμα ετοιμάζουμε μια σειρά από αναπλάσεις, όπως είναι η ανάπλαση των οδών Κλεισόβης & Καρπάθου, της Λεωφόρου Χατζηκυριακού, της Μαρίας Χατζηκυριακού, της Γεωργίου Θεοτόκη, της Πλατείας Σερφιώτου, καθώς και της Ακτής Θεμιστοκλέους. Αυτά τα έργα είναι προς δημοπράτηση και θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023.

Η πόλη αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο”.

Νικήτας Γκόλφης

Πρόεδρος Α’ Δημοτικής Κοινότητας

“Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί μια ολοκληρωμένη ανάπλαση στην πλατεία Καρπάθου. Η παιδική χαρά θα ανακατασκευαστεί πλήρως με πιστοποιημένα, τελευταίας τεχνολογίας όργανα, αυστηρά για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται, δηλαδή τα μικρά παιδιά. Επίσης δημιουργείται χώρος με παγκάκια για να κάθονται οι ηλικιωμένοι. Το γηπεδάκι ποδοσφαίρου, κατά τις πρωινές ώρες θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου, ενώ τις απογευματινές ώρες θα είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά της περιοχής. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πλατεία θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Με την ολοκλήρωση του έργου, ευελπιστούμε ότι η πλατεία Καρπάθου θα γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή τόσο για τα παιδιά όσο και για τις μεγαλύτερες ηλικίες”.